Get Adobe Flash player
French (Fr)GreekEnglish (United Kingdom)

Σε συναυλία εξελίχθηκε η παρουσίαση βιβλίου του Αντώνη Αργυρού

There are no translations available.

ΠρωτοΘέμα ( protothema.gr, 19 Ιουνίου 2015 )


Παρουσιάστηκε το βιβλίο του πρώην υπηρεσιακού υπουργού Αντ. Αργυρού ...
Σε συναυλία εξελίχθηκε τελικά η παρουσίαση του βιβλίου του τέως υπηρεσιακού υπουργού Επικρατείας και δικηγόρου Αντώνη Αργυρού, αφού επί δύο και πλέον ώρες η χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών έκλεψε την παράσταση, σε σημείο περαστικοί πολίτες να αναβαίνουν τα σκαλιά του Συλλόγου για να παρακολουθήσουν τη χορωδία. Σε μια ασυνήθιστα -για ανάλογες περιπτώσεις- ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα της οδού Ακαδημίας 60 παρουσιάστηκε το βιβλίο "Η δίκαιη ικανοποίηση λόγω υπερβάσεως της εύλογης διαρκείας της δίκης", του κ. Αργυρού.


Στην τελετή παρουσίασης παραβρέθηκαν βουλευτές, πρώην υπουργοί, ακαδημαϊκοί, δικαστές, δικηγόροι, νομικοί, κ.λπ. Το βιβλίο των 683 σελίδων προλογίζει ο πρώην υπηρεσιακός Πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Πικραμμένος, ο οποίος ήταν και στο panel της παρουσίασης του βιβλίου. Αντώνης Αργυρός
Ο κ. Πικραμμένος αναφέρθηκε εκτενώς στο περιεχόμενο των σελίδων του βιβλίου του κ. Αργυρού, ενώ έκανε παρατηρήσεις ως προς την εφαρμογή του νομικού πλαισίου που δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να διεκδικούν αποζημίωση σε περίπτωση καθυστέρησης απονομής της Δικαιοσύνης. Στο περιεχόμενο του πονήματος του κ. Αργυρού αναφέρθηκαν ο αναπληρωτής Καθηγητής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Σπύρος Βλαχόπουλος και ο δικηγόρος Βασίλης Χειρδάρης.
Ο Παναγιώτης Πικραμμένος με τις δικηγορίνες Μίκα Ιωαννίδου και Κέλλυ Σταμούλη Ο πρώτος ανέλυσε περιεχόμενο του βιβλίου και έβαλε την πανεπιστημιακή που πένα στην παρουσίαση των σελίδων του. Ο δεύτερος, ο οποίος εξειδικεύεται σε παρόμοια θέματα έκανε ειδική αναφορά στο Ευρωπαϊκό νομοθετικό και νομολογιακό πλαίσιο της διεκδίκησης αποζημιώσεων λόγω καθυστέρησης έκδοσης δικαστικών αποφάσεων, κάτι που περιλαμβάνεται στις σελίδες του βιβλίου του κ. Αργυρού. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής χαρακτήρισε το βιβλίο πολύτιμο οδηγό για κάθε δικηγόρο και ευχήθηκε να είναι καλοτάξιδο στο νομικό κόσμο. Την όλη συζήτηση συντόνισε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Φιλοκτήμων Αρναούτογλου. Στο βιβλίο (εκδόσεις Σάκκουλα), περιλαμβάνεται το σύνολο της νομοθεσίας, η Ελληνική νομολογία, αλλά και χαρακτηριστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το βιβλίο από τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του έχει ήδη γίνει «εργαλείο» για κάθε δικαστή, δικηγόρο, ερευνητή, κ.λπ.


Σύμφωνα με το πνεύμα του συγγραφέα, ο κάθε πολίτης μπορεί να καταφύγει εύκολα στα δικαστήρια, για να ζητήσει άμεσα δίκαιη αποζημίωση από την Ελληνική Πολιτεία, για την καθυστέρηση έκδοσης της υπόθεσης του.


Όπως αναλύει ο κ. Αργυρός η Ελληνική Πολιτεία με τους νόμους 4055/2012 και 4239/2014 επιχείρησε να συμμορφωθεί προς τις διεθνώς ανειλημμένες υποχρεώσεις της, οι οποίες απορρέουν από το Δίκαιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων και το πρωταρχικό δικαίωμα σε ταχεία και αποτελεσματική πρόσβαση στη Δικαιοσύνη.
Αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής είναι να θεσπιστούν τα νομικά εκείνα εργαλεία με τα οποία είναι δυνατή η επιδίκαση εύλογης αποζημίωση στους πολίτες για την καθυστέρηση απονομής της Δικαιοσύνης και μάλιστα για καθυστερήσεις απονομής της Δικαιοσύνης σε όλων των βαθμών


Στην παρουσίαση του βιβλίου, μεταξύ των άλλων, παραβρέθηκαν η ακαδημαϊκός, τέως πρόεδρος της Βουλής και τέως βουλευτής Άννα Μπενάκη Ψαρούδα, οι τέως υπουργοί Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και Αντώνης Ρουπακιώτης, οι τέως υπηρεσιακοί υπουργοί (επί υπηρεσιακής κυβέρνησης Πικραμμένου) Φράγκος Φραγκούλης, Ελευθέριος Οικονόμου, Γρηγόρης Τσάλτας και Ναπολέων Μαραβέγιας, ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, πρυτάνεις, καθηγητές Πανεπιστημίων, τέως πρόεδροι των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, αλλά και εν ενεργεία αντιπρόεδροι, τέως αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, η πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Ειρήνη Γιανναδάκη, δικαστές, δικηγόροι, κ.λ.π.
Μετά την παρουσίαση του βιβλίου η αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, πλημμύρισε μουσικές νότες από την χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, υπό την διεύθυνση του καθηγητή μουσικής και δικηγόρου Δημήτρη Καρούζου. Μάλιστα, ο συγγραφέας μετά το τέλος της παρουσίασης του βιβλίου του εντάχθηκε στα μέλη της χορωδίας και τραγούδησε καθ΄ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.


Πηγή: http://www.protothema.gr/greece/article/486085/o-proin-upiresiakos-prothupourgos-panagiotis-pikrammenos-prologise-kai-parousiase-to-vivlio-tou-adoni-argurou/